Wednesday, 8 February 2012

BANK PO EXAM SOLVED PAPER

(Exam held on 18-09-2011)  


1. Computer uses the……….number system to store data and perform calculations.
(A) binary
(B) octal
(C) decimal
(D) hexadecimal
(E) None of these
Ans : (A)

2. A disk's content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erased by the user is–
(A) Memory-only
(B) Write-only
(C) Once-only
(D) Run-only
(E) Read-only
Ans : (E)

3. Which of the following can be used to select the entire document ?
(A) CTRL+A
(B) ALT+F5
(C) SHIFT+A
(D) CTRL+K
(E) CTRL+H
Ans : (A)

4. ……….are 'attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.
(A) Phishing
(B) Computer viruses
(C) Spyware scams
(D) Viruses
(E) None of the above
Ans : (A)

5. Part number, part description, and number of parts ordered are examples of–
(A) control
(B) output
(C) processing
(D) feedback
(E) input
Ans : (E)

6. A Web site's main page is called its–
(A) Home Page
(B) Browser Page
(C) Search Page
(D) Bookmark
(E) None of these
Ans : (A)

7. The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is–
(A) multiprogramming
(B) multitasking
(C) time-sharing
(D) multiprocessing
(E) None of these
Ans : (D)

8. Codes consisting of lines of varying widths or lengths that are computer-readable are known as–
(A) an ASCII code
(B) a magnetic tape
(C) an OCR scanner
(D) a bar code
(E) None of these
Ans : (D)

9. To instruct Word to fit the width of a column to the contents of a table automatically, click the button and then point to AutoFit Contents.
(A) Fit to Form
(B) Format
(C) Autosize
(D) Contents
(E) AutoFit
Ans : (E)

10. Why is it unethical to share copyrighted files with your friends ?
(A) It is not unethical, because it is legal.
(B) It is unethical because the files are being given for free.
(C) Sharing copyrighted files without permission breaks copyright laws.
(D) It is not unethical because the files are being given for free.
(E) It is not unethical-anyone can access a computer
Ans : (C)

11. Reusable optical storage will typica1ly have the acronym–
(A) CO
(B) DVD
(C) ROM
(D) RW
(E) ROS
Ans : (D)

12. The most common type of storage devices are–
(A) persistent
(B) optical
(C) magnetic
(D) flash
(E) steel
Ans : (D)

13. A device that connects to a network without the use of cables is said to be–
(A) distributed
(B) free
(C) centralized
(D) open source
(E) None of these
Ans : (B)

14. A person who used his or her expertise to gain access to other people's computers to get information illegally or do damage is a–
(A) hacker
(B) analyst
(C) instant messenger
(D) programmer
(E) spammer
Ans : (A)

15. To access properties of an object, the mouse technique to use is–
(A) dragging
(B) dropping
(C) right-clicking
(D) shift-clicking
(E) None of these
Ans : (C)

16. To change selected text to all capital letters, click the change case button, then click–
(A) UPPERCASE
(B) UPPER ALL
(C) CAPS LOCK
(D) Lock Upper
(E) Large Size
Ans : (A)

17. The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called a–
(A) tab
(B) cell
(C) box
(D) range
(E) None of these
Ans : (B)

18. You can keep your personal files / folders in–
(A) My folder
(B) My Documents
(C) My Files
(D) My Text
(E) None of these
Ans : (B)

19. In Word you can force a page break–
(A) By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
(B) By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl+Enter
(C) By using the Insert/Section Break
(D) By changing the font size of your document
(E) None of these
Ans : (B)

20. A DVD is an example of a(n) –
(A) hard disk
(B) optical disc
(C) output device
(D) solid-state storage device
(E) None of these
Ans : (B)

21. The default view in Excel is……….view.
(A) Work
(B) Auto
(C) Normal
(D) Roman
(E) None of these
Ans : (C)

22. The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called–
(A) downloading
(B) uploading
(C) FTP
(D) JPEC
(E) downsizing
Ans : (A)

23. ……….is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
(A) Tracking
(B) Formatting
(C) Crashing
(D) Allotting
(E) None of these
Ans : (B)

24. Help Menu is available at which button ?
(A) End
(B) Staft
(C) Turnoff
(D) Restart
(E) Reboot
Ans : (B)

25. The contents of……….are lost when the computer turns off.
(A) storage
(B) input
(C) output
(D) memory
(E) None of these
Ans : (D)

26. When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off–
(A) RAM
(B) Motherboard
(C) Secondary storage device
(D) Primary storage device
(E) None of these
Ans : (C)

27. A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations, and other computers is a(n) –
(A) supercomputer
(B) minicomputer
(C) laptop
(D) server
(E) None of these
Ans : (D)

28. The……….folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send.
(A) Drafts
(B) Outbox
(C) Address Book
(D) Sent Items
(E) Inbox
Ans : (B)

29. Grouping and processing all of a firm's transactions at one time is called–
(A) a database management system
(B) batch processing
(C) a real-time system
(D) an on-line system
(E) None of these
Ans : (B)

30. The……….enables you to simultaneously keep multiple Web pages open in one browser window.
(A) tab box
(B) pop-up helper
(C) tab row
(D) address bar
(E) Esc key
Ans : (C)

31. Which ports connect special types of music instruments to sound cards ?
(A) BUS
(B) CPU
(C) USB
(D) MIDI
(E) MINI
Ans : (C)

32. You can……….a search by providing more information the search engine can use to select a smaller, more useful set of results.
(A) refine
(B) expand
(C) load
(D) query
(E) slowdown
Ans : (A)

33. What is the permanent memory built into your computer called ?
(A) RAM
(B) Floppy
(C) CPU
(D) CO-ROM
(E) ROM
Ans : (E)

34. What displays the contents of the active cell in Excel ?
(A) Name box
(B) Row Headings
(C) Formula bar
(D) Task pane
(E) None of these
Ans : (A)

35. The piece of hardware that converts your computer's digital signal to an analog signal that can travel over telephone lines is called 
(A) red wire
(B) blue cord
(C) tower
(D) modem
(E) None of these
Ans : (D)

36. Video processors consist of……….and………., which store and process images.
(A) CPU and VGA
(B) CPU and memory
(C) VGA and memory
(D) VGI and DVI
(E) None of these
Ans : (C)

37. If you want to connect to your own computer through the Internet from another location, you can use–
(A) e-mail
(B) FTP
(C) instant message
(D) Telnet
(E) None of these
Ans : (D)

38. To reload a Web page, press the……….button.
(A) Redo
(B) Reload
(C) Restore
(D) Ctrl
(E) Refresh
Ans : (E)

39. This first step in the transaction processing cycle captures business data through various modes such as optical scanning or at an electronic commerce website–
(A) Document and report generation
(B) Database maintenance
(C) Transaction processing startup
(D) Data Entry
(E) None of these
Ans : (D)

40. A(n) ……….is a special visual and audio effect applied in Power-point to text or content.
(A) animation
(B) flash
(C) wipe
(D) dissolve
(E) None of these
Ans : (A)

41. When the pointer is positioned on a……….it is shaped like a hand.
(A) grammar error
(B) Formatting error
(C) Screen Tip
(D) Spelling error
(E) hyperlink
Ans : (E)

42. Personal computers can be connected together to form a–
(A) server
(B) supercomputer
(C) network
(D) enterprise
(E) None of these
Ans : (C)

43. A……….is the term used when a search engine returns a Web page that matches the search criteria.
(A) blog
(B) hit
(C) link
(D) view
(E) success
Ans : (E)

44. ……….are words that a programming language has set aside for its own use.
(A) Control words
(B) Control structures
(C) Reserved words
(D) Reserved keys
(E) None of these
Ans : (C)

45. Mobile Commerce is best described as–
(A) The use of Kiosks in marketing
(B) Transporting products
(C) Buying and selling goods/services through wireless handheld devices
(D) Using notebook PC's in marketing
(E) None of the above
Ans : (C)

46. Which of, the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/information–
(A) floppy diskette
(B) hard disk
(C) permanent disk
(D) optical disk
(E) None of these
Ans : (B)

47. The computer abbreviation KB usually means–
(A) Key Block
(B) Kernel Boot
(C) Key Byte
(D) Kit Bit
(E) Kilo Byte
Ans : (E)

48. What is the process of copying software programs from secondary storage media to the hard disk called?
(A) Configuration
(B) Download
(C) Storage
(D) Upload
(E) Installation
Ans : (D)

49. In Excel……….allows users to bring together copies of work-books that other users have worked on independently.
(A) Copying
(B) Merging
(C) Pasting
(D) Compiling
(E) None of these
Ans : (B)

50. Which of the following are advantages of CD-ROM as a storage media?
(A) CD-ROM is an inexpensive way to store large, amount of data and information
(B) CD-ROM disks retrieve data and information more quickly than magnetic disks do
(C) CD-ROMs make less errors than magnetic media
(D) An of the above
(E) None of these
Ans : (D)

11 comments:

Rahul Batham said...

It really gonna help me thanks...

Bank Exams said...

Thanks for sharing solved Po Papers with all really helpful......

Bank Exams

yudhveer said...

nice tomorrow my exam of bank may these question help me

Vipali Joshi said...

thanks

happy naik said...

very informative

Edu Gaps said...


your blog is excalent. It is very useful for me so keep it up.
Here we leave a comment for banking coaching in Chandigarh as well as Coaching for
IBPS / GATE/ TET/ CTET/ LAW/ LLB at Edu Gaps Chandigarh.




Bank Coaching in Chandigarh

Sai Srikanth said...

Thanks It is very helpful for me

Upkar Chauhan said...

please correct the ans of q.n. 34..ans should be FORMULA BAR

Anonymous said...

Answer for 48 is E) Installation

sukh said...



your blog is very useful for us which is give us meaningful information about Banking Exam.I am thankful to get your post when i was searching Bank PO/SSC Coaching in Chandigarh.Bank Coaching in Chandigarh

Anonymous said...

some answers are wrong

Post a Comment